середа, 15 липня 2015 р.

"І кожен фініш - це, по суті, старт"

Лише нещодавно закінчилося ЗНО-2015, а уже варто замислитися про ЗНО-2016 випускникам наступного навчального року, адже 13 липня 2015 р. Міністр освіти і науки України С.Квіт підписав рішення Колегії МОН України "Про проведення в 2016 році ЗНО результатів навчання". На часі - наказ МОНУ та реєстрація документа в Міністерстві юстиції.   Що ж очікувати майбутнім випускникам 2016 року?  
По-перше, Колегія МОН України ухвалила рішення про проведення ДПА у формі ЗНО з трьох предметів для всіх випускників загальноосвітніх закладів та внз  І-ІІ рівнів акредитації за курс повної загальної середньої освіти.
По-друге, затверджено перелік предметів, із яких відбуватиметься ЗНО наступного року: це обов'язкові українська мова та література, одна із іноземних мов, історія України або математика (на вибір); біологія, географія, фізика, хімія  для абітурієнтів, яким ці предмети будуть необхідні для вступу у внз.                                                                                                     По-третє, вирішено запровадити ЗНО загальних навчальних компетентностей для осіб, які постраждали під час акцій громадянського протесту в період Революції Гідності та отримали інвалідність, військовослужбовці, демобілізовані із зон АТО, та абітурієнти, які закінчили школу більше ніж 5 років тому. 
По-четверте, визначено також термін проведення ДПА у формі ЗНО за курс повної загальної середньої освіти для випускників загальноосвітніх закладів: з 16 травня до 30 травня 2016 р. ЗНО з хімії, біології, географії, фізики та російської мови буде проведено з 1 до 30 червня 2016 року.
Детальніше про цю новину ви зможете прочитати тут.
P.S. Що ж цілком правильне і справедливе  рішення, адже тепер усі абітурієнти: і випускники загальноосвітніх закладів, і випускники коледжів, технікумів, училищ -  будуть за однакових умов вступати до вищих навчальних закладів ІІІ - ІV рівнів акредитації. Я - "за"! А Ви?


1 коментар: