пʼятниця, 17 липня 2015 р.

Рейтинг ЗНЗ за результатами ЗНО з української мови

16 липня 2015 року Український центр оцінювання освіти оприлюднив рейтинг загальноосвітніх навчальних закладів за результатами ЗНО з української мови і літератури. До рейтингового переліку потрапили 7 264 загальноосвітні навчальні заклади. Серед ста найкращих навчальних закладів України за показниками ЗНО з української мови та літератури найбільше представлено шкіл столиці України – 29 навчальних закладів. Серед областей України лідером є Львівська область, яку у топ-100 презентують 19 навчальних закладів. Івано-Франківська область представлена 6 навчальними закладами, Дніпропетровська і Рівненська мають по 5 навчальних закладів у топ-100 українських шкіл за результатами цьогорічного ЗНО.
Як же наш навчальний заклад виглядає  на освітній карті України?

Отож результати наших випускників такі: у Всеукраїнському рейтинговому списку вони посіли 203 місце з 7264, по Рівненській області - 9 місце, а серед ЗНЗ м. Рівного - 5 місце.
У міському рейтингу попереду чотири рівненські заклади нового типу: Рівненська українська гімназія (27 м. по Україні,  по області та місту 1 м.), Рівненська гуманітарна гімназія (77 м. - 3 м. - 2 м.), Рівненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №15 (81 м. - 4 м. - 3 м.), Рівненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів "Центр надії" (114 м. - 6 м. - 4 м.). В обласному рейтинговому списку попереду, крім зазначених вище закладів, Зарічненська гімназія (по Україні - 43 м., в області - 2 м.), Рівненський обласний ліцей-інтернат (96 м./ 5 м.), Гощанська районна гімназія (121 м./ 7 м.), Радивилівський НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№1- гімназія" (158 м./ 8 м.) і завершує  десятку кращих закладів області Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою (221 м. / 10 м.).
Варто згадати, що ДПА з української мови цього року одинадцятикласники складали у форматі ЗНО. Результати державної підсумкової атестації теж приємно здивували, адже високий та достатній рівень становив 81%, а середній бал - 8,7.
Як бачимо, у наших випускників не такий уже й поганий результат, якщо звернути увагу на те, що вони потрапили до десятки найкращих в області разом із учнями, що навчалися у закладах нового типу, а у Всеукраїнському рейтингу попереду випускники ліцеїв, гімназій  та спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов.
Тож щиро вітаю Вас, мої рідні випускники. Сподіваюся, що Ви не лише залишилися задоволеними результатами ЗНО та ДПА з української мови та літератури, а й зрозуміли, що людина, коли чогось прагне, обов'язково цього досягає. Нехай успішним, мирним та щасливим буде Ваше життя, будьте наполегливими, працюйте у поті чола, а доля обов'язково віддячить сторицею.

Немає коментарів:

Дописати коментар