субота, 8 серпня 2015 р.

Нове ім'я на літературній карті Рівненщини

До Дня Незалежності України сайт "24" підготував 24 цікавинки про рідну країну. В одній із статей Олена Булан опублікувала список українських письменників, яких варто прочитати.
Приємно, що у цьому переліку поряд із Ліною Костенко, Оксаною Забужко, Юрієм Андруховичем, Сергієм Жаданом, Олександром Ірванцем, Костем Москальцем, Василем Шкляром, Марією Матіос та Юрієм Винничуком опинилася наша молода рівненська поетка Вікторія Дикобраз. Її збірка "Семантика наших прикрас"  одразу після виходу привернула увагу читачів, адже поезія Вікторії нагадує нанизування символів та знаків, а часткова автобіографічність її творів вражає відвертістю та щирістю.
Вікторія Дикобраз відома у нашому краї також і як одна із засновниць організації "Література.RV", що займається проведенням літературних подій у Рівному. Завдяки зусиллям цієї дівчини та її однодумців Марка Оплачка, Ритослави Самборської та Анни Нєвірковець у нашому місті побували Тарас Прохасько, Сергій Жадан, Юрко Іздрик, Юрій Винничук і багато-багато інших письменників. 


Вікторія Дикобраз. "Накипіло!"


Немає коментарів:

Дописати коментар