середа, 23 березня 2016 р.

Де найцікавіше місце у Рівному?


А чи знаєте ви, як виглядають жук-скарабей, скорпіон, фаланга, оса-сколія, деревний богомол, тарган-черепашка чи  навіть річковий краб? Учні нашого класу тепер зможуть розказати вам не лише про цих жителів Землі, а й про багатьох інших незвичайних представників флори та фауни нашої планети. Адже 22 березня вони побували в музеї  «Кунсткамера природи».

У колекції цього музею є найбільші у світі скорпіони, павуки-птахоїди, тарантули, метелики і жуки. З морських жителів – майже три десятки видів крабів, півтора десятка раків, омари, лангусти, морські їжаки і зірки, корали. Черепашки з Куби, Баренцового моря, Атлантики і Тихого океану, є навіть величезні зубаті молюски, що досягають розмірів учнівської парти і важать до трьохсот кілограмів, щелепи рифової акули з Індійського океану, зуб кашалота та китовий вус, ніс риби-меч та літаюча риба. А ще скам’янілі форми життя: амоніти, белемніти, морські їжаки та молюски і корали, зуби вимерлої акули з Волині і зуб мамонта з Гощанського району. Цю незвичайну і цікаву колекцію зібрав біолог, викладач МЕГУ Шикула Ростислав під час своїх експедицій до Сахари, Лівійської та Аравійської пустель, Аравійських гір, на Червоне і Середземне море. У 2009 р. науковець побував на островах Ява, Суматра, Борнео, Балі, Комодо, Нова Гвінея та узбережних зонах Індійського океану.
У музеї школярам дуже сподобалося. Наприкінці екскурсії учні підсумували, що  «Кунсткамера природи»  –  найцікавіше місце у нашому місті, а наука не така вже й нудна, а захоплююча і необхідна, бо навколо ще так багато невідомого.

Немає коментарів:

Дописати коментар